Talasoterapija

sustav za ispiranje nosa i sinusa, prirodna morska sol s eteričnim uljima

Aqua Maris® Talasoterapija prirodna morska sol iz Jadrana s više od 80 minerala obogaćena eteričnim uljima mirte i smilja namijenjena je za korištenje uz Aqua Maris® Talasoterapija sustav za ispiranje nosa i sinusa. Ispiranjem se čisti nos i uklanja višak sluzi, a postupak je ugodan i jednostavan.

Pakiranje sadrži anatomski oblikovanu posudu za ispiranje nosa i sinusa + 30 vrećica soli po 2,97g prirodne morske soli iz Jadrana, eterična ulja mirte i smilja.

30 vrećica soli po 2,97g prirodne morske soli iz Jadrana, eterična ulja mirte i smilja.

Sastav

Morska sol, eterično ulje mirte, eterično ulje smilja.

Sadržaj jedne vrećice otopljen u Aqua Maris® posudi za ispiranje nosa i sinusa (do odgovarajuće oznake) odgovara izotoničnoj otopini od 320 ml. Volumen posude dovoljan je za ispiranje obiju nosnica.

Bez konzervansa.

Kada i kako upotrebljavati Aqua Maris® Talasoterapija sustav za ispiranje nosa i sinusa?

Pripremljena otopina morske soli u vodi, zbog bogatstva minerala i dodatka eteričnih ulja mirte i smilja, blagotvorno djeluje na sluznicu nosa, a pridružena posuda za ispiranje svojim oblikom omogućuje jednostavno, ugodno i učinkovito ispiranje nosne šupljine i sinusa.

Aqua Maris® Talasoterapija sustav za ispiranje nosa i sinusa namijenjen je:

  • osobama s akutnim i kroničnim rinitisom ili sinusitisom i alergijama,
  • nakon operativnih zahvata u nosu (uz savjetovanje s liječnikom),
  • u svrhu održavanja higijene nosa i nosne šupljine, posebno sportaša i rekreativaca te
  • kod otežanog disanja uslijed boravka u centralno grijanim i klimatiziranim prostorima.

Osobe s problemima sa sinusima i alergijama mogu ponoviti postupak nekoliko puta tjedno.

Sportašima i rekreativcima preporučuje se ispiranje nosa prije fizičke aktivnosti, a kod otežanog disanja prema potrebi.

Način korištenja

Obogaćenu morsku sol iz vrećice usuti u posudu za ispiranje, napuniti prokuhanom mlakom (oko 37 °C) vodom do crte, promućkati i iznad umivaonika isprati nos i sinuse na sljedeći način:

  1. Nagnite se prema naprijed, glavu rotirajte na stranu, a bradu držite pritisnutu prema grudima.
  2. Vrh posude prislonite na nosnicu i namjestite kako biste začepili nosnicu. Dišite na usta.
  3. Započnite ispiranje, otopina će istjecati kroz suprotnu nosnicu. Voda prolazi nosnom šupljinom i osim što temeljito čisti nosne kanale, nježno masira niz živčanih završetaka u sinusima.
  4. Ispušite nos u tri položaja: Nagnite glavu prema naprijed u viseći položaj, okrenite je na jednu stranu, donju nosnicu zatvorite i lagano puhnite kroz gornju nosnicu.

Nagnite glavu prema naprijed u viseći položaj i puhnite kroz istu nosnicu. Ispravite se i ispušite nosnicu u uspravnom položaju. Ponovite postupak sa suprotnom nosnicom. Nakon ispiranja, osjećat ćete se energizirano i svježe. Nakon upotrebe posudu za pripremu isprati mlakom vodom i dobro osušiti. Posuda je namijenjena za višekratnu upotrebu i nije namijenjena pranju u perilici za posuđe. Nepravilan položaj tijela, glave ili posude za ispiranje mogu onemogućiti istjecanje otopine van ili izazvati njeno otjecanje u usta i grlo. U takvim slučajevima ispravite položaj prema uputi i nastavite s ispiranjem.

Čuvanje

Nema posebnih uvjeta čuvanja.

Čuvati izvan dohvata i pogleda djece.

Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka valjanosti.

Upute za recikliranje

Plastične i metalne dijelove odložite u žuti, a staklene u zeleni spremnik. Papirnate dijelove ambalaže odložite u plavi spremnik.

Posuda

Plastika

Brošura

Papir

Kutija

Papir

Vrećice

Plastika