BEZ
MIKROPLASTIKE,
BEZ BRIGE

Aqua Maris, 100% prirodni sprejevi za nos, dokazano bez mikroplastike

Odrastao čovjek dnevno udahne i izdahne približno 22 tisuća puta, a kroz pluća prođe približno 10 tisuća litara zraka. Uz zrak udahnemo i do milijun mikroorganizama dnevno, ali i više od sedam tisuća čestica mikroplastike.

Iako još nije u potpunosti razjašnjeno kakav utjecaj mikroplastika ima na ljudsko zdravlje, onečišćenje plastikom predstavlja izazov i za javno zdravlje i za okoliš. S obzirom na to da je glavni sastojak Aqua Maris sprejeva za nos morska voda, JGL u sklopu strategije održivog razvoja ulaže velike napore u uvođenje sustava kontrole nad mikroplastikom,

osigurava sigurne proizvode i povećava svijest o važnosti zaštite okoliša. Čist i zdrav nos prva je linija obrane zdravlja i nije svejedno koje proizvode upotrebljavate za higijenu nosa: Aqua Maris sprejevi za nos čiste, vlaže i ispiru nos, a dokazano ne sadrže mikroplastiku.

Nadležno notificirajuće tijelo u EU dodijelilo je Aqua Maris sprejevima za nos oznaku bez mikroplastike, zahvaljujući strogo kontroliranom procesu proizvodnje. Tako su Aqua Maris sprejevi postali prvi medicinski proizvodi na svijetu za koje je dokazano da ne sadrže mikroplastiku.

MIKROPLASTIKA 101

Zašto je bitno upotrebljavati proizvode bez mikroplastike?

POGLEDAJ VIDEO

Možda ne možemo utjecati na ono što udišemo, na kakvoću vode koju pijemo i kvalitetu tla na kojem nam raste hrana, ali možemo kontrolirati ono što svjesno unosimo u organizam – obratite pozornost na sastav proizvoda koje kupujete i potražite oznaku bez mikroplastike.

Kako nastaje Aqua Maris?

Upravljanje i kontrolna strategija nad svim fazama proizvodnje, od crpljenja morske vode do završne proizvodnje Aqua Marisa, osigurava kvalitetu proizvoda bez mikroplastike.

1.

Crpljenje morske vode

Morska voda za Aqua Maris crpi se s dubine veće od 20 metara, na posebnoj lokaciji u blizini Nacionalnog parka Sjeverni Velebit gdje se u more ulijevaju planinske rijeke bogate mineralima.

2.

Skladištenje

Čekajući obradu more se skladišti u posebnim spremnicima u točno propisanim uvjetima.

3.

Obrada

Kako bismo dobili savršeno čistu morsku vodu bogatu oligoelementima koji imaju blagotvoran učinak na sluznicu nosa koristi se najmodernija tehnologija. Kroz brojne faze filtriranja uklanjaju se sve nepoželjne čestice iz mora, pa tako i najsitnije čestice mikroplastike, iza čega ostaje jedinstven sastav koji je nemoguće umjetno stvoriti.

4.

Finalni proizvod i test

Uzorci gotovih proizvoda dodatno se testiraju tehnološki sofisticiranom metodom Raman mikroskopije simulirajući način kako se sprejevi i kapi koriste u svakodnevnom životu. Rezultati takvih testiranja pokazuju kako su Aqua Maris proizvodi bez mikroplastike.

Prvi i jedini sprejevi za nos bez mikroplastike

MOĆ JADRANSKOG MORA

Zašto mu se uvijek vraćamo po zdravlje?

Istraži

Oligoelementi u Jadranskom moru

Jadransko more ima jedinstven sastav koji je nemoguće umjetno stvoriti jer sadrži brojne esencijalne minerale i oligoelemente. Sadrži više iona natrija, kalcija i magnezija nego druga mora ili oceani*.

*Usporedba Jadranskog mora (Kvarnerski zaljev), i različitih lokacija Atlanskog, Indijskog i Tihog oceana te različitih lokacija Sredozemnog, Irskog, Baltičkog, Sjevernog i Crvenog mora.

IONI MAGNEZIJA POTIČU OBNOVU STANICA I SMANJUJU UPALU

IONI KALIJA POTIČU OBNOVU STANICA EPITELA SLUZNICE DIŠNIH PUTEVA

Bikarbonatni ioni smanjuju viskoznost sluzi i olakšavaju njezino uklanjanje iz dišnog sustava

ŠTO JE MIKROPLASTIKA I GDJE JE SVE PRONAĐENA?

Pod mikroplastikom podrazumijevamo sve čestice plastike manje od 5mm.

Pronađena je u snijegu s Arktika

Kao i u onom s nama mnogo bližih Alpa

U hrani i vodi za piće

U kozmetičkim proizvodima

U moru s dna Marijanske brazde

OSIM U OKOLIŠU, MIKROPLASTIKA JE PRONAĐENA I U NAMA