Tatastrofa

Mario Petreković tvrdi da zna sve o roditeljstvu, ali za svaki slučaj u pomoć mu stižu Vanda i Larisa, hodajuće enciklopedije beboznanstva iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije. Aqua Maris predstavlja edukativno-zabavni serijal o roditeljstvu “Tatastrofa” za majke koje žele znati više i očeve koji moraju znati baš sve. Uživajte!

Epizoda 8: Higijena i kupanje

Ako mene pitate, tehnika brzog dvoručnog uranjanja unutra - van je dobitna kombinacija za kupanje bebe, ali Vanda iz DZ PGŽ mene ništa ne pita. Tatastrofa. Svejedno, pogledajte njene savjete, stvarno zna što govori!

Epizoda 7: Hranjenje

Kad bebi više majčino tekuće gorivo nije dovoljno, tu je sveto trojstvo dohrane: janjetina, teleća koljenica i ćevosi. No Vanda iz DZ PGŽ ima neke svoje ideje. Izbjegnite tatastrofu pa je poslušajte!

Epizoda 6: Igranje

Premda bebe dokazano uživaju u kartanju i stolnom nogometu, a najdraže su im igračke daljinski upravljači, mobiteli, kartoni od WC papira i kreditne kartice, Vanda iz DZ PGŽ misli da zna bolje od tatastrofalnog mene. Pogledajte pa sami prosudite!

Epizoda 5: Nespavanje

Dok Larisa i Vanda iz DZ PGŽ uživaju u danu odmora od mene, pridružio mi se glavom i pomno oblikovanom bradom - fanfare! - jedan i jedini Vojko V. Kao pravi tata od zanata kraj kojega smo svi mi teška tatastrofa, podijelio je s nama buljuk vrijednih savjeta!

Epizoda 4: Spavanje

U prvim mjesecima bebina života spavanje je prava tatastrofa. Iako u krevetu znam sve poze, nekad nema druge nego izmisliti nešto i pobjeći na dan - dva kod mame i tate. A kako da se beba naspava? To Larisa iz DZ PGŽ zna čak bolje i od mene, a to nije malo!

Epizoda 3: Prematanje

Kao prvak svoje sobe u mijenjanju pelena naravski da znam sve trikove i rado ću vas podučiti istima. Jeste li tip za gas masku ili vam je draža lutka za napuhavanje? Gledajte i učite! Ako ipak više vjerujete pravim profesionalcima, tu je i Larisa iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije uz čije savjete ćete i vi znati izbjeći svaku tatastrofu!

I ne brinite, savjete ne morate zapisivati, uvijek će biti dostupni!

1. Pripremite svu potrebnu opremu prije nego počnete s promjenom pelena i nikad ne ostavljajte bebu bez nadzora na stolu za previjanje

2. Zagrijte prostoriju u kojoj prematate kako beba ne bi doživjela temperaturni šok

3. Guzu uvijek brišite od naprijed prema nazad

4. Kod muškog novorođenčeta treba potezati kožicu koja prekriva glavić samo toliko koliko je moguće i potrebno da bi se obrisale bjelkaste naslage, jer novorođenče ima fiziološku fimozu

5. Prije i nakon presvlačenja bebe, obvezno operite ruke. Nikad nakon diranja guze ne dirajte bebu po licu

6. Vrijeme presvlačenja odlično je vrijeme za druženje i igru s vašom bebom – pričajte joj, pjevajte, gugučite s njom, pravite smiješne face...

7. Pelenu je bolje promijeniti prije obroka, jer bi najedena beba od prevrtanja mogla bljucnuti

8. Neke bebe ne vole da ih se presvlači pa će možda i plakati. Spriječite to pomoću šarenih igračkica obješenih iznad podloge na kojoj presvlačite bebu (može pomoći i pjevanje i pričanje)

9. Čista pelena – učvrstiti pelenu ali ne prečvrsto kako ne bi stisnula dijete i ograničila mu slobodu kretanja – ako kažiprst slobodno prolazi između trbuščića i pelene znači da je dobro pričvršćena

10. Ako pupčani bataljak nije otpao treba ga ostaviti nepokrivenim tj .preklopiti gornji dio pelene

11. Položaj spolovila kod dječaka neka odradi "sila gravitacije" tj. prema dolje

Epizoda 2: Dolazak djeteta kući

Naravno da sam znao i zapisao što treba pripremiti za dolazak bebe kući pa nije ni bilo potrebe za intervencijom drage Vande iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, ali eto, neka i ona kaže što joj je na srcu kad već misli da zna bolje, šta sad.

Nego, koliko bodija na sebi ima vaša beba? SAMO JEDAN?!?!?! Tatastrofa.

Epizoda 1: Biranje rodilišta

Kako odabrati pravo rodilište za dolazak bebe na svijet? Pravi očevi znaju da odabir ovisi o brojnim parametrima. Zapitajte se, obožava li buduća mama lake note ili joj je hobi astrologija? I pazite - zeznete li stvar, to bi mogla biti prava tatastrofa! Zato brzo klik na video.

Pratite me za još tatastrofalnih savjeta i ideja!